Pembekal perkhidmatan e-mel terbaik 2022: perniagaan, berbayar dan percuma

Pembekal perkhidmatan e-mel terbaik 2022: perniagaan, berbayar dan percuma

English - French - Arabic - Bengali - Bulgarian - Catalan - Chinese - Croatian - Czech - Danish - Dutch - Estonian - Finnish - German - Greek - Gujarati - Hindi - Hungarian - Indonesian - Italian - Japanese - Kannada - Korean - Latvian - Malay - Malayalam - Marathi - Norwegian - Polish - Portuguese - Punjabi - Romanian - Russian - Serbian - Slovak - Slovenian - Swedish - Telugu - Tamil - Turkish - Ukrainian - Urdu - Vietnamese - Spanish -
2021-11-11
Jimmy raybe

Pembekal perkhidmatan e-mel terbaik 2022: perniagaan, berbayar dan percuma

The best email service providers of 2022: business, paid and free

1. ProtonMail

2. Gmail

3. Tinjauan

4. Mel Yahoo

5. Zoho

Anda telah menemui penyedia perkhidmatan e-mel yang paling boleh dipercayai yang tersedia hari ini.

Mudah untuk mencari penyedia perkhidmatan e-mel teratas. Anda boleh mendapatkan satu akaun dengan mendaftar untuk ISP. Anda boleh mendapatkan lebih banyak lagi dengan membuat akaun di Google, Microsoft, atau mana-mana nama utama lain. Beli Pakej pengehosan web yang baik dan anda mungkin akan dapatkan alamat e-mel yang mencukupi untuk syarikat besar, tanpa sebarang kos tambahan.

Sukar untuk memilih pembekal perkhidmatan e-mel yang sesuai untuk anda, terutamanya dengan kerja jauh. Bagaimana penapis spam berfungsiˀ Adakah mudah untuk mengatur peti masuk e-mel andaˀ Adakah mungkin untuk mengakses akaun anda melalui klien e-mel lain Dan bagaimana pula dengan menggunakan perkhidmatan dengan domain tersuai dan alamat anda sendiri (nama@domainanda.com)ˀ

Teruskan membaca untuk melihat senarai penyedia perkhidmatan e-mel teratas kami. Walaupun semua menawarkan perkhidmatan percuma, dengan beberapa pengehadan,, kami juga akan membincangkan tawaran komersial mereka yang mesra perniagaan dan menyediakan fungsi, kuasa dan tambahan yang diperlukan oleh pelanggan yang menuntut.Semak penyedia pengehosan e-mel terbaik dan juga pembekal e-mel selamat terbaikAnda mungkin juga berminat dengan VPN perniagaan terbaik untuk awak.

Ini ialah penyedia perkhidmatan e-mel teratas pada tahun 2022:

Best email providers: Proton

1. ProtonMail

E-mel selamat dan peribadi dengan tumpuan pada privasi

Sebab nak beli
Sebab yang perlu dielakkan

Banyak isu privasi akan dihadapi apabila mendaftar untuk penyedia perkhidmatan e-mel. Yahoo Mail, contohnya, meminta anda nombor dan nama mudah alih anda. Google Mail dan beberapa perkhidmatan lain mungkin mengimbas mesej anda untuk melakukan tindakan berguna, seperti menambah acara dan kalendar ke kalendar. Hampir setiap perkhidmatan akan menyediakan anda dengan iklan.

ProtonMail, perkhidmatan mel yang berpangkalan di Switzerland, menumpukan pada privasi. Daftar tanpa nama. Tiada log alamat IP anda. Semua e-mel disulitkan pada penghujung. Ini bermakna ProtonMail dan sesiapa sahaja tidak boleh membacanya. Anda juga boleh menggunakan pengesahan alamat untuk memastikan anda berkomunikasi dengan selamat dengan orang yang betul. Pengenalan kriptografi lengkung eliptik, yang menyediakan keselamatan tambahan dan mempercepatkan muat turun, telah dimungkinkan pada April 2019. Pelanggan berbayar mempunyai akses kepada fungsi Undo serta aplikasi import-eksport. Apl ini membolehkan mereka memindahkan e-mel antara akaun dan memuat turun e-mel ke peranti mereka.

Had ini adalah penting. Terdapat beberapa had. Produk dilengkapi dengan storan 500MB kecil, hanya boleh menghantar 150 mesej setiap hari dan mempunyai alat organisasi yang sangat sedikit, seperti label, penapis pintar, folder, atau label. Penyulitan hujung ke hujung ProtonMail tidak t memohon kepada e-mel kepada pelanggan lain. Walau bagaimanapun, anda boleh menghantar mesej yang disulitkan kepada ProtonMail menggunakan fungsi Mesej Selamat.

Nampaknya tidak adil, walau bagaimanapun, untuk mengkritik perkhidmatan percuma yang tidak memaparkan sebarang iklan dan tidak mempunyai rentetan yang disertakan. ProtonMail, alat pakar yang bertujuan untuk digunakan bersama Gmail dan perkhidmatan lain seperti Gmail, menjalankan fungsi terasnya dengan sangat baik.

ProtonMail menawarkan pilihan storan tambahan. Anda boleh membayar USD, EUR, dan CHF sebulan. Akaun Plus termasuk storan 5GB dan 1,000 mesej/hari. Ia juga membolehkan anda membuat domain tersuai (anda@domainanda.com), sokongan untuk folder penapis, dan label serta ciri tambahan seperti kumpulan kenalan.

Pelan Profesional menambah lebih banyak storan dan alamat e-mel, dan juga boleh digunakan untuk mengehoskan domain kedua. Ia juga termasuk sokongan berbilang pengguna dan alamat e-mel menangkap semua. Harga adalah bagi setiap pengguna sebulan (75 dolar setiap tahun), yang menjadikannya berpatutan jika keselamatan ProtonMail penting kepada anda, tetapi juga jauh lebih mahal daripada akaun perniagaan daripada pesaing terkenal.

Best email providers: Google

2. Gmail

Pusat kuasa mel web Google tidak memerlukan pengenalan

Sebab nak beli
Sebab yang perlu dielakkan

Gmail Google pertama kali dikeluarkan pada tahun 2004. Sejak itu ia menjadi penyedia perkhidmatan e-mel percuma terkemuka dengan lebih satu bilion pelanggan di seluruh dunia.

Antara muka web minimalis Gmail ialah sorotan mutlak. Skrin dikhususkan untuk peti masuk anda dengan kekacauan dan bar alat yang minimum. Anda boleh membaca dan membalas mesej dengan mudah menggunakan perbualan.

Alat ini mempunyai banyak potensi. Ciri mel dinamik Gmail menjadikannya lebih interaktif. Anda boleh mengambil tindakan terus dari e-mel anda seperti mengisi tinjauan atau membalas ulasan Dokumen Google. Anda boleh menapis mesej secara automatik ke dalam kategori tab seperti Utama, Sosial, dan Promosi untuk membantu anda memberi tumpuan kepada perkara yang anda mahu. Anda boleh memastikan peti mel anda bersih dengan penyekatan spam. Akaun lain boleh diurus dari antara muka yang sama, termasuk Outlook, Yahooǃ, atau mana-mana e-mel IMAP/POP lain. Terdapat juga storan 15GB yang tersedia untuk Drive anda, peti masuk dan foto.

Google Chrome diperlukan untuk mengakses Gmail di luar talian. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mengakses Gmail dari mana-mana sahaja. Anda juga boleh menggunakan pilihan tunda untuk menunda e-mel untuk tempoh masa yang ditetapkan. Ia secara automatik akan melabelkan e-mel tersebut sebagai penting.

Ciri lain boleh menjadi lebih bermasalah. Anda boleh menapis mesej menggunakan sistem pelabelan tersuai dan bukannya menyusunnya ke dalam folder. Ini adalah metafora biasa yang hampir semua pengguna faham. Walaupun ini berfungsi dan menawarkan beberapa faedah, ia bukan kaedah yang paling popular. Gmail, manakala perkhidmatan yang cemerlang, ialah pilihan yang kukuh sebagai pembekal e-mel pertama anda.

Google menawarkan versi Gmail berbayar berorientasikan perniagaan dalam bentuk Google Workspace.

Google Workspace, Microsoft Office versi Google, ialah penyelesaian Google untuk Microsoft Office. Anda mendapat alatan untuk membuat dokumen, hamparan, dan pembentangan. Anda boleh menyusun kalendar anda dengan kalendar kongsi, anda mempunyai persidangan video dan suara untuk mesyuarat dalam talian dan terdapat sokongan 24/7 tersedia untuk memastikan semuanya berjalan lancar.

Ciri seperti Office menjadikannya lebih mahal daripada rakan sejawatannya e-mel sahaja. Harga bermula pada $1 bagi setiap pengguna untuk pelan asas. Ini tawaran yang bagus, tetapi anda mendapat banyak nilai untuk wang. Jika anda bercadang untuk menggunakan Google Workspace, mungkin berbaloi dengan pelaburan. Anda boleh mendapatkan percubaan 14 hari secara percuma untuk mengetahui.

Best email providers: Microsoft Outlook

3. Tinjauan

Ini adalah tempat yang bagus untuk menjadi, terutamanya untuk pengguna Office 365.

Sebab nak beli

Antara muka web Outlook adalah sama seperti versi desktop. Ia menampilkan folder, alatan organisasi, kandungan folder semasa, dan anak tetingkap pratonton mudah (dengan iklan sekiranya akaun percuma).

Bar alat membolehkan anda mengakses ciri biasa dengan cepat dan klik kanan pada mesej atau folder memberikan anda kesemuanya. Anda akan segera mengetahui butiran jika anda pernah menggunakan klien e-mel.

Antara muka mungkin kelihatan mudah, tetapi terdapat banyak bahagian yang bergerak. Perkhidmatan ini mengesan dan meletakkan e-mel penting dalam Peti Masuk Berfokus. Ia menjauhkan sebarang gangguan daripada mata anda. Anda boleh menambah acara seperti tempahan penerbangan atau makan malam ke kalendar anda secara automatik. Anda boleh kongsi kalendar Outlook.com anda dengan mudah dengan pengguna Outlook.com. Office 365 Anda juga boleh menyimpan acara pada kalendar Keluarga anda supaya semua dapat melihatnya. Terdapat juga beberapa ciri hebat, seperti keupayaan untuk memasukkan tinjauan pendapat ke e-mel Outlook.

OneDrive menyokong lampiran yang sangat baik, termasuk kemungkinan untuk berkongsi fail OneDrive secara langsung sebagai pautan atau salinan. Lampirkan fail ke akaun Google Drive, Dropbox, Box, atau Box anda. Peti mel 15GB membolehkan anda menyimpan banyak fail.

Semua ini berfungsi dengan baik untuk kami. Walau bagaimanapun, jika terdapat sebarang isu dengan tetapan lalai, anda boleh menukarnya melalui dialog Tetapan Outlook.com. Walaupun ini tidak menawarkan lebih banyak pilihan daripada Gmail, ia tersusun dengan baik dan membolehkan anda susun atur kawalan, peraturan lampiran dan pengendalian mesej.

Microsoft juga menawarkan beberapa penyepaduan berasaskan aplikasi yang boleh digunakan untuk mempertingkatkan perkhidmatan. Penyepaduan Skype tersedia dalam versi beta. Aplikasi memudahkan untuk mengakses Evernote, PayPal dan GIPHY.

Peningkatan Office 365 memberikan anda peti masuk percuma iklan, storan mel 50GB, dan storan OneDrive 1TB yang besar. Ciri tambahan termasuk kerja luar talian, pemformatan mesej profesional, sokongan berasaskan sembang dan pemulihan fail daripada serangan perisian tebusan. Anda juga akan mendapat versi Word Excel yang terkini. PowerPoint. Anda boleh mendapatkan semua ini selama sebulan dengan Pelan Peribadi Office 365 untuk seorang pengguna, atau dengan harga 70 dolar untuk setahun penuh.

Best email providers: Yahoo Mail

4. Yahoo Mail

Produk berkuasa ini datang dengan beberapa tambahan yang menakjubkan

Sebab nak beli
Sebab yang perlu dielakkan

Yahoo Mail bukanlah yang paling diperkatakan hari ini tetapi versi terkini Yahoo Mail mempunyai penampilan profesional dan berdiri dengan baik berbanding pesaing utamanya.

Ia serupa dengan Gmail kerana ia memaparkan paparan besar peti masuk anda dan membolehkan anda menapis mesej dengan cepat mengikut jenis kandungan (Foto. Dokumen. Perjalanan). Anda juga boleh menyemak imbas semua perbualan dan e-mel dengan satu klik. Anda boleh menyusun mel anda ke dalam folder tersuai dan laraskan reka letak untuk menunjukkan pratonton mesej dalam hanya beberapa klik. Anda juga boleh berhenti melanggan surat berita tanpa meninggalkan peti masuk Yahoo Mail anda.

Enjin berkuasa itu berintegrasi dengan Facebook dan menyokong pemesejan teks dan SMS. Ia juga boleh diakses melalui web POP, dan IMAP. Anda juga boleh memajukan e-mel anda ke alamat lain. Anda boleh menyimpan hampir semua yang anda peroleh, sehingga 1TB, dengan tambahan berharga ini: alamat e-mel pakai buang untuk perlindungan privasi, serta storan peti mel 1TB yang besar.

Pengguna yang menuntut mungkin menghadapi masalah sepanjang masa. Fleksibiliti dan pilihan sistem pelabelan Gmail tidak tersedia untuk Mel. Terdapat juga lebih sedikit tetapan, tweak dan pilihan daripada yang anda akan temui di tempat lain. Yahoo Mail, walau bagaimanapun, ialah perkhidmatan yang hebat yang sepatutnya disertakan dalam senarai e-mel anda.

Yahoo menyediakan Pelan Mel Perniagaan dengan ciri tambahan, sama seperti pembekal lain. Sorotan ialah pilihan untuk menggunakan perkhidmatan dengan domain tersuai (nama anda@domain anda.com), walaupun terdapat kelebihan lain, juga. Anda juga boleh mengimport kenalan dari Facebook dan Gmail. Semua mel anda boleh dilihat pada satu skrin. Terdapat juga semua alatan produktiviti mesra perniagaan seperti berbilang kalendar, pengurusan dokumen, analitik, dan banyak lagi.

Harga bermula pada.19 sebulan untuk peti mel, dan dibilkan setiap tahun. Harga turun apabila anda menambah peti mel:.59 setiap 5 peti mel,.19 setiap satu untuk 10 dan.20 untuk 20. Anda perlu menghubungi mereka. Yahoo Mail Pro juga mempunyai pilihan harga bulanan hanya pada.49 Anda mendapat peti mel tanpa iklan, perkhidmatan pelanggan keutamaan dan ciri lain.

Yahooǃ akan memperbaharui domain anda selagi anda mempunyai langganan aktif.

Zoho is the best email provider

5. Zoho

Perkhidmatan e-mel yang menawarkan banyak ciri untuk wang yang sedikit

Sebab nak beli

Zoho Workplace, perkhidmatan e-mel yang berorientasikan perniagaan, menawarkan sistem pengurusan dokumen, suite pejabat dalam talian dan alatan kerjasama.

Zoho menawarkan pelan percuma yang menyokong 25 pengguna. Walau bagaimanapun, anda mempunyai 25 lagi pengguna jika orang lain merujuk perkhidmatan kepada mereka.Kemas kini: Zoho sedang dalam proses mengubah suai program rujukan mereka. Ini bermakna ia tidak tersedia buat masa ini.Setiap pakej dilengkapi dengan lima gigabait storan peti mel dan serasi dengan satu domain. Ini adalah ciri yang anda tidak akan dapati pada produk komersial. Tambahkan dalam pembentangan, hamparan dan pemproses perkataan dan ia menjadikannya kelihatan seperti tawaran yang hebat.

Ia mudah digunakan dan menawarkan pilihan ciri yang baik yang akan membantu anda menyusun e-mel: tag, folder, penapis dan carian pintar. Untuk mengembangkan atau menggantikan singkatan mudah dengan perkataan atau frasa lengkap, anda boleh mencipta kekunci pintas tersuai. Zoho juga telah memperkenalkan luar talian mod yang membolehkan anda mengakses e-mel anda dan membalasnya walaupun internet anda tidak berfungsi. Zoho Mail juga menawarkan klien IMAP yang membolehkan anda mengkonfigurasi, menyegerakkan dan mengurus akaun e-mel IMAP yang lain.

Walaupun pelan percuma mempunyai beberapa had, ia agak asas. Pelan percuma hanya memberikan akses web dan tidak menyokong pemajuan e-mel.

Pelan Zoho Standard menangani isu ini. Dengan bayaran bulanan semata-mata (hanya $1 setiap pengguna), anda mendapat akses IMAP/POP, pemajuan e-mel dan penyegerakan aktif. Anda juga mempunyai storan 30GB dan had lampiran 30-MB. Ini adalah peningkatan daripada 25MB untuk pelan percuma. Terdapat penambahbaikan lain, seperti dapat menghantar fail melalui awan kepada pengguna yang bukan Zoho. Terdapat dua pilihan: pelan Ringkas, yang kosnya lebih rendah bagi setiap pengguna dan mempunyai ciri yang lebih sedikit; atau pelan Profesional yang menambah ciri tambahan bagi setiap pengguna.

Walaupun banyak ciri ini boleh ditemui di tempat lain, perniagaan dan sesiapa sahaja yang menggunakan alatan Office atau sokongan domain tersuai akan menyukainya. Ia patut dilihat.

Lihat pusingan ini. Penyedia Hosting WordPress Terbaik