e-mel sementara percuma

e-mel sementara percuma

English - French - Arabic - Bengali - Bulgarian - Catalan - Chinese - Croatian - Czech - Danish - Dutch - Estonian - Finnish - German - Greek - Gujarati - Hindi - Hungarian - Indonesian - Italian - Japanese - Kannada - Korean - Latvian - Malay - Malayalam - Marathi - Norwegian - Polish - Portuguese - Punjabi - Romanian - Russian - Serbian - Slovak - Slovenian - Swedish - Telugu - Tamil - Turkish - Ukrainian - Urdu - Vietnamese - Spanish -
2021-11-24
Jimmy raybe

Dapatkan alamat e-mel sementara secara percuma

Anda mungkin biasa dengan cara memberikan alamat e-mel anda untuk akaun, pembelian, atau mendaftar untuk aplikasi atau akaun lain. Walau bagaimanapun, tindakan yang kelihatan mudah ini boleh membawa kepada spam yang tidak diingini atau iklan disasarkan, dan mendedahkan akaun anda kepada penggodam.

Inilah sebabnya mengapa alamat pakai buang boleh menjadi sangat berguna. Anda boleh mendapatkan alamat sementara daripada perkhidmatan ini yang boleh anda gantikan alamat sebenar anda. Anda boleh mengelak daripada menerima e-mel spam selama bertahun-tahun, dan anda juga boleh melangkau iklan yang disasarkan, kebocoran data, atau tertakluk kepada mesej spam jika tapak web diserang. Teruskan membaca untuk mengetahui tentang perkhidmatan e-mel sementara teratas yang tersedia, semuanya percuma.

Manakah pelanggan e-mel pakai buang paling selamat yang adaˀ

Adakah anda tergesa-gesaˀ Anda tidak perlu melihat lebih jauh lagi, kerana jadual di bawah menyenaraikan pilihan utama kami untuk alamat e-mel pakai buang. Anda boleh membuat alamat e-mel sementara dengan pembekal ini dalam beberapa klik sahaja. Mari kita lihat setiap nama secara terperinci kemudian.

 • ProtonMail Perkhidmatan tanpa nama ini menawarkan lebih daripada sekadar e-mel pakai buang, terutamanya jika anda memilih untuk menaik taraf kepada akaun premium.
 • 10 minit Mail Perkhidmatan ini pantas dan mudah digunakan di tapak yang memerlukan pengesahan.
 • Temp-Mail Perkhidmatan premium ini adalah untuk orang yang ingin mengalih keluar iklan daripada komputer mereka dan melanjutkan tempoh penyimpanan.
 • GerillaMail SpamAssassin menyekat spam sebelum ia boleh mengganggu anda dan membolehkan kebolehsesuaian yang mengagumkan.
 • Emailondeck Kami kagum dengan piawaian keselamatan yang serius, termasuk lap rutin pada log mel.
 • Pembekal e-mel pakai buang mesti memenuhi kriteria tertentu untuk dipertimbangkan untuk senarai 5 Teratas kami. Ia termasuk:

  Perkhidmatan ini melebihi jangkaan kami. Anda juga akan menemui ciri berguna tambahan. Anda boleh yakin bahawa tidak kira pilihan perkhidmatan e-mel pakai buang yang anda pilih, ia akan menjana alamat sementara untuk mengalihkan spam daripada akaun peribadi atau kerja.

  Lindungi keselamatan e-mel pakai buang: pandangan yang mendalam

  Mari kita masuk ke butiranǃ Kami akan melihat dengan teliti setiap perkhidmatan pakai buang di bawah dan membentangkan faedah serta kelemahannya. Setiap perkhidmatan boleh menjana alamat e-mel serta-merta dan memadam e-mel dalam masa yang ditetapkan. Jika anda sedang mencari perkhidmatan e-mel yang akan menyediakan utiliti dan keselamatan dalam sekelip mata, kami hampir boleh menjamin untuk memadankan anda dengan satuǃ

  Anda sedang mencari perkhidmatan yang merangkumi semua yang membolehkan anda mengendalikan kedua-dua e-mel keutamaan dan bukan keutamaan dengan hanya satu akaun. Anda telah datang ke tempat yang betulǃ

  Website ProtonMail


  ProtonMail membenarkan pengguna menambah alamat e-mel atau alias tambahan, yang semuanya boleh diakses melalui akaun yang sama.


  Pengguna boleh mencipta pelbagai identiti yang boleh digunakan untuk pelbagai tujuan. Mereka juga boleh mengatur mel masuk dan keluar mereka dan memastikan peti masuk mereka bersih. Akaun ProtonMail Premium boleh mempunyai alamat e-mel tambahan yang dibuat dan diurus dengan cara yang sama. Pengguna premium mempunyai keupayaan untuk menghantar e-mel melalui alamat domain mereka yang lebih pendek (@pm.me), manakala pengguna yang bukan pengguna premium tidak boleh.


  ProtonMail, perkhidmatan sumber terbuka yang disokong oleh Android dan iOS serta banyak penyemak imbas web, boleh digunakan pada peranti Android. Lokasi Switzerland ProtonMail bermakna ia dilindungi oleh undang-undang privasi Switzerland. Ini adalah faedah yang hebat untuk pengguna yang mementingkan keselamatanǃ ProtonMail menggunakan kedua-dua penyulitan cakera penuh dan penyulitan hujung ke hujung. Ini bermakna anda tidak boleh melihat atau menyahsulit mana-mana mel. ProtonMail tidak memerlukan anda untuk memberikan sebarang maklumat peribadi. Perkhidmatan ini juga tidak menyimpan log IP.

  Lawati ProtonMail

  Mel 10 Minit ialah alat hebat yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja. Ia memuatkan jumlah utiliti yang luar biasa dalam sepuluh minit.

  Website for 10 Minute Mail


  Mel 10 Minit ialah alat hebat yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja dan menawarkan banyak nilai dalam masa sepuluh minit.


  Mel 10 Minit adalah tepat seperti yang didakwa dilakukan - ia mencipta alamat e-mel pakai buang yang tamat tempoh hanya dalam 10 minit. Selepas pemasa tamat tempoh, semua e-mel yang disimpan dalam peti masuk juga dipadamkan. Anda boleh melihat e-mel yang dihasilkan dengan hanya membuka halaman ini. Anda kemudian boleh memasukkannya ke mana-mana sahaja yang anda mahu, dengan syarat anda tidak menutup halaman Mel 10 Minit.


  Tapak web yang meminta anda mengesahkan alamat e-mel anda bukan masalah. Mel 10 Minit menjejaki e-mel dan membenarkan pengguna membalas mel mereka dengan alamat pakai buang mereka. Pengguna boleh menetapkan semula pemasa 10 minit untuk menghapuskan sebarang kelewatan. Walaupun anda pemasa tamat tempoh, anda masih boleh memulihkan e-mel Mel 10 Minit. Ia tidak memerlukan sebarang data peribadi dan Mel 10 Minit juga mempunyai syarikat saudara yang boleh mengalih keluar metadata daripada video dan foto.

  Lawati Mel 10 minit

  Walaupun Temp-mail tidak menyimpan maklumat peribadi anda, ia menawarkan alamat e-mel pakai buang tanpa pemasa

  Website Temp Mail


  Temp-mail, perkhidmatan alamat e-mel pakai buang yang boleh dipercayai, tidak meminta maklumat peribadi anda, tidak diperlukan untuk membuat akaun dan tidak akan memadamkan alamat yang dijana secara automatik melainkan anda mengalih keluarnya atau senarai domain berubah. Ini boleh sama ada positif atau perkara negatif bergantung pada perkara yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna had masa anda tidak boleh dilanjutkan. Peti masuk mel Temp berfungsi sama seperti peti mel lain, kecuali anda tidak akan dapat menghantar e-mel anda.


  Temp-mail sangat selamat. Ia menyimpan e-mel anda hanya selama 2 jam dan kemudian memadamkan semua maklumat peribadi anda, termasuk alamat IP, sebaik sahaja anda selesai menggunakannya. Temp-mail akan tersedia dalam App, Play, dan penyemak imbas Chrome dan Safari.

  Lawati Temp-Mail

  Jangan gentar dengan reka bentuk tapak yang ringkas. GuerillaMail, alat yang berkuasa untuk mencipta mesej e-mel baharu, juga tersedia.

  GuerrillaMail


  GuerillaMail boleh digunakan untuk menjana e-mel pakai buang. Pengguna boleh mengklik pada pautan pengesahan, kemudian keluarkan mel tersebut. GuerillaMail menguruskan selebihnya dan mengalih keluar spam daripada peti masuk anda. Walaupun perkhidmatan mengekalkan mel masuk selama satu jam, ia tidak tamat tempoh.


  Ciri GuerillaMail yang paling ketara ialah keupayaannya untuk menghantar dan mencipta mel asal menggunakan alamat pakai buang anda. Pengguna juga boleh memilih alamat e-mel mereka sendiri. Ciri Alamat Scramble disyorkan oleh GuerillaMail. Ia menjadikannya lebih sukar untuk seseorang meneka ID Peti Masuk mereka, yang meningkatkan keselamatan. GuerillaMail, yang merupakan sumber terbuka, hanya boleh diakses dengan penyulitan HTTPS untuk melindungi privasi lagi.

  Lawati GuerillaMail

  EmailOnDeck ialah pembekal yang cekap dan mudah digunakan yang membenarkan pengguna menghantar mel, serta menerima spam.

  Emailondeck


  Emailondeck, salah satu pembekal alamat pakai buang yang paling boleh diakses boleh mencipta alamat e-mel untuk anda hanya dalam dua langkah. EmailOnDeck adalah percuma sepenuhnya dan akan menyimpan peti masuk mel anda selama 24 jam. Walau bagaimanapun, anda boleh mempercepatkannya dengan mengosongkan kuki anda. EmailOnDeck secara rutin memadam semua mel dan mengelap log aktif untuk mengurangkan kos penyimpanan. Tidak disyorkan untuk menggunakan perkhidmatan ini untuk usaha jangka panjang.


  Hanya pengguna premium yang mempunyai keupayaan untuk menghantar mel tanpa nama terus ke mana-mana alamat e-mel. Pengguna percuma, namun, masih boleh menghantar mel selamat melalui akaun EmailOnDeck yang lain. Akaun premium akan mengalih keluar iklan dan membenarkan pengguna menyimpan alamat e-mel mereka - atau mencipta yang baharu - sebagai tambahan kepada membenarkan mereka memadamkan iklan. EmailOnDeck sangat selamat. Ia boleh diakses melalui HTTPS dan pelayannya menggunakan TLS.

  Lawati Emailondeck

  Anda juga boleh menyemak pembekal lain. Perkhidmatan ini juga menawarkan alamat e-mel pakai buang:

  Apakah maksud alamat e-mel pakai buangˀ

  Kita semua akan mempunyai satu alamat e-mel yang boleh kita gunakan untuk segala-galanya dalam dunia yang ideal. Spam tidak akan wujud. Ia wujud. Ini boleh menyebabkan orang ramai mencari cara untuk mengurangkan bilangan spam. Satu penyelesaian ialah alamat e-mel pakai buang. Tetapi apakah iniˀ

  Ia bersifat sementara. Boleh guna. Ia tidak serasi dengan Outlook atau Gmail. Anda tidak perlu membuat akaun, atau memberikan sebarang maklumat peribadi anda, seperti nama, alamat, nombor telefon atau alamat fizikal.

  Anda akan melawati tapak yang disenaraikan di bawah, kemudian ikuti langkah-langkah ini untuk mencipta alamat e-mel sementara anda. Kemudian, salin alamat dan tampalkannya ke dalam borang lain di mana anda biasanya menghantar e-mel sebenar anda.

  Bunyinya cukup mudah, bukanˀ Anda boleh yakin bahawa semua mel sampah yang tidak diingini akan dihantar ke alamat pakai buang. Ia juga akan musnah sendiri selepas masa tertentu. Alamat yang berkaitan tidak akan ditambahkan ke mana-mana pangkalan data yang boleh tertakluk kepada kebocoran. Peti masuk dan maklumat peribadi anda akan kekal bersih.

  Perkhidmatan pakai buang ini mempunyai beberapa had. Perkhidmatan pakai buang ini tidak menawarkan utiliti yang sama seperti akaun Gmail atau akaun Outlook. Anda tidak akan dibenarkan membuat tandatangan atau folder, mengesahkan jika sesiapa telah membaca mel anda atau BCC orang lain. Beberapa e-mel pakai buang pembekal perkhidmatan menawarkan keupayaan untuk memajukan, menghantar, atau memulihkan mel yang telah dipadam.

  Apakah gunanya alamat e-mel pakai buang dan mengapa anda memerlukannyaˀ

  Pada masa kini, Internet berputar di sekitar kemudahan. Lebih mudah untuk memasukkan alamat e-mel utama anda pada tapak web atau aplikasi berbanding menjana sementara. Namun, sebaik sahaja anda melakukannya, data anda menjadi umum dan boleh digunakan untuk menghantar mesej spam kepada anda atau lebih teruk. Walaupun kita sudah biasa dengan alamat e-mel pakai buang dan cara ia berfungsi, mengapa sesiapa menggunakannyaˀ Terdapat banyak sebab untuk menggunakan alamat e-mel pakai buang. Di bawah adalah beberapa sebab biasa.

  ✉️Spam pusat

  Spam ialah musuh nombor satu bagi semua alamat e-mel. Anda boleh meluangkan masa berjam-jam untuk menyahlanggan senarai mel ini dengan mudah, hanya untuk ia menjadi salji di bawah anda dengan spam kemudian. Inilah sebabnya orang ramai melabur dalam alamat e-mel pakai buang untuk mengelakkan kemasukan spam ini. Anda menghalang spammer daripada menyasarkan akaun utama anda.

  💰Perbelanjaan tanpa rasa bersalah

  Juga, e-mel pakai buang bagus untuk membeli-belah. Anda mungkin ingin membuat pembelian sekali sahaja dari tapak web yang belum pernah anda lawati sebelum ini dan dari mana anda tidak mahu sebarang spam pengiklanan. Anda juga boleh mengelakkan e-mel spam yang anda terima selepas anda mendaftar untuk kad kesetiaan anda, yang termasuk tawaran dan jualan yang serupa.

  👻Tapak hantu

  Ia berlaku kepada kita semua. Kadangkala anda mungkin tidak menggunakan aplikasi atau tapak yang sedang anda lawati lagi. Dalam kes ini, adalah lebih selesa untuk mendaftar dengan e-mel sementara. Jika anda berminat dengan percubaan percuma dan perlu memberikan e-mel alamat untuk mendapatkan akses kepadanya, pertimbangkan untuk menggunakan yang sementara. Anda boleh menggunakan salah satu perkhidmatan dan melupakannya.

  ⛓Kekal selamat

  E-mel pakai buang boleh menjadi cara terbaik untuk mengelakkan spam tetapi ia juga berfungsi untuk tujuan keselamatan yang penting. Kami semua telah bersalah kerana mendaftar tanpa membaca terma dan syarat. Mungkin anda sedang diminta kebenaran oleh tapak untuk berkongsi atau menjual maklumat anda. Tapak malah boleh memberikan alamat e-mel anda kepada pengiklan.

  Begitulahǃ Ini ialah lawatan pantas yang menunjukkan kepada anda cara memastikan peti masuk e-mel anda sentiasa kemas, selamat dan bersih tanpa mengeluarkan sepeser pun.

  Lagi satu...

  Walau bagaimanapun, terdapat keadaan yang lebih baik untuk tidak menggunakan alamat sementara.

  Anda tidak disyorkan untuk menggunakan alamat e-mel pakai buang untuk mendaftar untuk perkhidmatan penting seperti perbankan, pendidikan, dan tapak perubatan. Jika anda mendaftar menggunakan alamat e-mel pakai buang yang telah tamat tempoh, anda mungkin perlu menetapkan semula kata laluan. Anda juga boleh mempunyai penyata bank atau salinan rekod perubatan anda yang dihantar kepada anda.

  Kesimpulan

  Anda boleh mengurangkan tekanan anda dengan mempunyai e-mel pakai buang. Anda boleh mencipta alamat e-mel sementara dalam beberapa minit sahaja. Ini akan membolehkan anda mendaftar untuk tapak web, menyertai pertandingan dan membuat pembelian. Dan anda akan dapat yakin bahawa anda menang ´tidak menerima mesej spam selama beberapa bulan. E-mel pakai buang yang baik ialah langkah berjaga-jaga keselamatan yang mudah dan kos efektif. Anda boleh melindungi data anda daripada kemungkinan kebocoran dengan memberikan e-mel pakai buang dan bukan alamat sebenar anda. Selain itu, ia membolehkan anda berasa selamat menggunakan tapak web yang mempunyai rekod keselamatan yang lemah. Perlu menanda buku sekurang-kurangnya satu daripada tapak ini.

 • ProtonMail Perkhidmatan tanpa nama ini menawarkan lebih daripada sekadar e-mel pakai buang, terutamanya jika anda memilih untuk menaik taraf kepada akaun premium.
 • 10 minit Mail Perkhidmatan ini pantas dan mudah digunakan di tapak yang memerlukan pengesahan.
 • Temp-Mail Perkhidmatan premium ini adalah untuk orang yang ingin mengalih keluar iklan daripada komputer mereka dan melanjutkan tempoh penyimpanan.
 • GerillaMail SpamAssassin menyekat spam sebelum ia boleh mengganggu anda dan membolehkan kebolehsesuaian yang mengagumkan.
 • Emailondeck Kami kagum dengan piawaian keselamatan yang serius, termasuk lap rutin pada log mel.
 • Berikut ialah 5 pilihan perkhidmatan e-mel pakai buang selamat teratas kami. Kesemuanya mudah digunakan dan tidak menelan kos satu sen. Malah ada yang membenarkan anda membalas tanpa nama dan mencipta alamat e-mel baharu.